Op uitnodiging van Stichting Vakaró voor Komló geeft Parno Graszt op vrijdag 12 april 2013 in Veenendaal (hartje Nederland) een concert.

Het geluid van Parno Graszt vindt zijn wortels in de traditionele muziek van Romaminderheid uit Noord-Oost Hongarije. Dat wat Parno Graszt uniek maakt is dat het om gewone dorpsmensen gaat die al generaties lang op dezelfde manier muziek maken. Het zijn geen geschoolde muzikanten, maar ze hebben allen de muziek met de paplepel meegekregen. En dat laten ze horen en zien met een ongelooflijke drive, die zeer aanstekelijk is.

Parno Graszt is een ‘must’ voor liefhebbers van echte, oorspronkelijke zigeunermuziek!

Kaarten voor dit concert kosten € 25,- per stuk, inclusief twee consumptiebonnen.

De concertzaal ligt op loopafstand van het station Veenendaal-Centrum en direct naast de locatie is er ook voor auto's voldoende gratis parkeergelegenheid.

Om 19.15 uur gaat de zaal open. Op het podium staat, om 19.45 uur, eerst Roman Krok, een jonge talentvolle saxofonist. Het concert van Parno Graszt begint om 20.30 uur.

De organisatie van dit concert is in handen van Stichting Vakaró voor Komló. Dat is een kleine Nederlandse stichting, gevestigd te Veenendaal. Zij zet zich in voor Roma in Hongarije en dat al vijftien jaar lang.